MANIFEST D’ESC-PSC. 1er DE MAIG DEL 2015

“O amb el capital, o amb el treballador, no es pot servir a dos amos al mateix temps”. Pablo Iglesias Posse.

logo escAvui, 125 anys després de la primera vegada que es va commemorar el Dia del Treball, continuen produint-se agressions continuades als drets laborals i socials que les treballadores i els treballadors d’ahir van lluitar per a les generacions esdevenidores.

El capitalisme ens ha conduït a una situació de desocupació crònica i estructural, de baixos salaris, pobresa generalitzada, abusos i explotació d’aquells i aquelles que tenen la sort de treballar, indefinida o temporalment. La desocupació entre la joventut és de tal magnitud que condemna a una generació sencera al descoratjament, la pobresa i la incapacitat de desenvolupar-se com a persones. Els aturats de major edat, sense expectatives de tornar a trobar un lloc de treball, veuen com el sistema capitalista els abandona quan deixen de ser útils.

El teixit empresarial i financer va rebutjar temps enrere la responsabilitat de crear ocupació i la va fer recaure sobre classe treballadora en forma d’autònoms i petits empresaris, però sempre atenent a les regles que governen les relacions sota el capitalisme. És ara quan es fa més palès la necessitat de corregir un sistema que basa la seva naturalesa, la seva raó de ser, en l’explotació i l’abús.
Els governs de la dreta han convertit en legal l’explotació, la precarietat i la pobresa. La Reforma Laboral duta a terme pel Partit Popular, fomentada per la dreta europea, condemna a la inestabilitat i al desemparament a les nostres famílies. L’erosió de la nostra llibertat, el nostre dret a la manifestació, concentrades en la “Ley Mordaza” i la reforma de l’art. 315 del Codi Penal, té per objectiu neutralitzar a aquells que es resisteixen a acceptar les injustícies.

Revertir aquesta situació està a les nostres mans. No és moment de mesures subsidiàries ni ajudes eternes que legitimin la situació a la qual ens han conduït. La creació real de llocs de treball de qualitat, en durada i remuneració, només podrà produir-se des de la planificació de l’economia i la intervenció de l’Administració a rellançar l’economia real en lloc de l’economia financera i especulativa.

Des d’Esquerra Socialista de Catalunya – PSC animem a les treballadores i treballadors, de qualsevol afiliació política o sindical, a continuar lluitant diàriament pels nostres drets i els de les nostres famílies, i a commemorar especialment aquest 1º de Maig.

Salut, República i Socialisme!
Esquerra Socialista de Catalunya – Corrent interna del Partit dels Socialistes de Catalunya.

MANIFIESTO DE ESC-PSC. 1º DE MAYO DEL 2015

“O con el capital, o con el trabajador, no se puede servir a dos amos a la vez”. Pablo Iglesias Posse.

Hoy, 125 años después de la primera vez que se conmemoró el Día del Trabajo, continúan produciéndose agresiones continuadas a nuestros derechos laborales y sociales que las trabajadoras y trabajadores de ayer lucharon por conseguir para las generaciones venideras.

El capitalismo nos ha conducido a una situación de desempleo crónico y estructural, de bajos salarios, pobreza generalizada y abusos y explotación de aquellos y aquellas que tienen la suerte de trabajar, indefinida o temporalmente. El desempleo entre la juventud es de tal magnitud que condena a una generación entera al desánimo, la pobreza y la incapacidad de desarrollarse como personas. Los desempleados de mayor edad, sin expectativas de volver a encontrar un puesto de trabajo, ven como el sistema capitalista les abandona cuando dejan de ser útiles.

El tejido empresarial y financiero rechazó hace tiempo la responsabilidad de crear de empleo y la hizo recaer sobre clase trabajadora en forma de autónomos y pequeños empresarios, pero siempre atendiendo a las reglas que gobiernan las relaciones bajo el capitalismo. Es ahora cuando se hace más patente la necesidad de corregir un sistema que basa su naturaleza, su razón de ser, en la explotación y el abuso. Los gobiernos de la derecha han convertido en legal la explotación, la precariedad y la pobreza. La Reforma Laboral llevada a cabo por el Partido Popular, fomentada por la derecha europea, condena a la inestabilidad y el desamparo a nuestras familias. La erosión de nuestra libertad, nuestro derecho a la manifestación, concentradas en la “Ley Mordaza” y la reforma del art. 315 del Código Penal, tiene por objetivo neutralizar a aquellos que se resisten a aceptar la injusticia.

Revertir esta situación está en nuestras manos. No es momento de medidas de subsidiación ni ayudas eternas que legitimen la situación a la que nos han conducido. La creación real de puestos de trabajo de calidad, en duración y remuneración, sólo podrá producirse desde la planificación de la economía y la intervención de la Administración en relanzar la economía real en lugar de la economía financiera y especulativa.

Desde Esquerra Socialista de Catalunya – PSC animamos a las trabajadoras y trabajadores, de cualquier afiliación política o sindical, a continuar luchando diariamente por nuestros derechos y los de nuestras familias, y a conmemorar especialmente este 1º de Mayo.

¡Salud, República y Socialismo!

Esquerra Socialista de Catalunya – Corrent interna del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Posted on Mai 1, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari