La lluita contra la violència masclista. Per Vicenç San Francisco

img_2056El 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, és un bon moment per reconèixer el treball d’associacions i persones que de forma voluntària i sense cap ajuda econòmica fan una feina que en moltes ocasions substitueix el treball que haurien de fer les administracions públiques. Associacions com Noestàsola, que assessora i acompanya dones que han patit violència de gènere, o persones com Lourdes Rubi, assistenta social a qui he tingut l’oportunitat de conèixer en un curs de defensa contra les agressions sexuals organitzat per la meva associació veïnal.

La violència de gènere és producte dels desequilibris de poder històrics i estructurals entre dones i homes. La violència no solament es produeix en l’àmbit familiar ni en les agressions sexuals. Altres factors com la desigualtat salarial entre homes i dones, i la prostitució són també formes de violència de gènere.

El PSOE ha aconseguit que s’aprovi per unanimitat en el Congrés dels Diputats, un acord per un pacte d’estat per lluitar contra la violència sobre les dones, i això després de tota una legislatura d’inactivitat per part del PP.

A Catalunya, l’any 2015 hi va haver 18.514 denúncies per violència contra les dones. I varen ser assassinades sis dones. Aquest 2016 portem ja quatre dones assassinades a Catalunya, segons dades oficials.

Lluny de trobar solucions, les retallades en l’àmbit de la Justícia empitjoren la situació de moltes víctimes. La plantilla dels jutjats de Violència sobre les Dones ha passat de 467 l’any 2010 a 448 l’any 2015. Manca a més voluntat política dels governs del PP i Convergència-ERC per lluitar contra la violència de gènere. Una manca de voluntat que va recaure sobre els Serveis per les Dones Víctimes (SIAD), els Serveis d’Intervenció especialitzada en violència masclista (SIE) i els Serveis d’Acolliment i Recuperació de la Violència (SARV).

La lluita contra la violència masclista no és una qüestió que afecta les dones. És un atemptat contra la llibertat, base de la convivència social. Una convivència que, en paraules de la feminista Pina López Gay, ‘es la utopía de un mundo de relaciones humanas, libres e iguales entre seres diferentes’.

VICENÇ SAN FRANCISCO és membre d’ESC-PSC

Anuncis

Posted on Novembre 28, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Penso que no cal anar tant amunt com nacionalitzar les grans companyies energètiques, per fer complir l’objectiu irrenunciable de que la riquesa del país a d’estar al servi de les persones i amb una atenció especial a les mes desafavorides. Ara costaria massa diners a tothom.
    El que si és necessari és fer complir la llei. No es talla cap subministrament a les families sense avisar amb antelació suficient als serveis socials de l’ajuntament.
    Pel que fa al preu abusiu de l’electricitat el problema està en en el governs, ja que aquest són les que autoritzen els preus i tarifes. També cal tenir en compte el que fan anar les portes giratòries…i aquí hi ha peixos grossos del socialisme penedit.

    Ningú està ni estem immunitzats a aquesta corruptela. En un altre terreny i enuna formació sense massa temps de corrompre’s més podem veure com la Colau i els socialistes aliats de l’ajuntament actuen amb els nomenaments dels alts càrrecs de TMB Transports de l’àrea de Barcelona tramvia inclos. Primer fou el convergent Pere Macias i finalment està per caure en Felip Puig !!!!.
    Només cal preguntar-nos que té el tramvia per ser la menjadora de tanta gent. Fa olor a carronya, a cadàver politípic. Des dels que van empenyer fins a convocar un referéndum i després han amagat la mà, fins el que han ofert i els que han acceptat la menjadora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: