Esquerra Socialista de Catalunya demana votar NO a la consulta com a rebuig als pactes amb la dreta.

Davant de la pregunta:

“El PSOE ha alcanzado y propuesto acuerdos con distintas fuerzas políticas para apoyar la investidura de Pedro Sánchez a la Presidencia de Gobierno. ¿Respaldas estos acuerdos para conformar un gobierno progresista y reformista?”

1- Esquerra Socialista de Catalunya – PSC lamenta que en cap moment es consulti a la militància sobre quin tipus de pacte, amb qui i amb quines condiciones volem que treballi el Partit Socialista Obrer Espanyol. Considerem que la pregunta, com a mínim, està feta amb ambigüitat. Preguntar si recolzem acords per conformar un govern progressista i reformista en aquestes condicions és una trampa a la militància. Només depenent de amb qui es pacta i en quins termes en concret es podrà conformar un govern realment progressista, amb reformes que han de ser d’esquerres. Per aquest motiu, Esquerra Socialista recomana a la militància que es voti NO a la consulta, com a rebuig a la mateixa pregunta.

2- Esquerra Socialista de Catalunya – PSC considera que el que realment està en joc es la conformació d’un govern de continuïtat amb el compromís del dèficit i el pagament del deute, en el sentit de les pressions de la Unió Europea i la troika, o un govern que pretengui rescatar les persones, els més desfavorits. Sabem el que la primera opció suposa per a la gran majoria dels treballadors, especialment ara, quan augmenten les previsions d’una altra recessió econòmica. Davant del procés d’autodestrucció del PP enmig d’un fang de corrupció, resulta lògic el fet que actualment sigui Ciutadans el recanvi natural de les classes dominants. Atès que a un dia de començar les votacions de la consulta a la militància, en el moment de redactar aquest manifest, amb qui s’està avançant en el procés de negociació és amb Ciutadans, i per tant, ens allunyem del pacte d’ esquerres, Esquerra Socialista recomana que es voti NO a la consulta, com a rebuig a la dreta i les polítiques imposades pels mercats.

3- Esquerra Socialista de Catalunya – PSC sempre ha criticat que des de la direcció del PSC i el PSOE s’estigués difonent la idea que el més adient era un pacte amb Ciudadanos i Podemos. Aquesta proposta des del començament resultava utòpica en la mesura que aquestes dues forces són incompatibles. La nostra aposta sempre ha estat el treballar intensament per un pacte amb totes les forces d’esquerra, estant d’acord amb gran part dels punts exposats per Podemos, també amb el respecte al dret a decidir, cosa que hauria propiciat aquest apropament, a més d’apropar posicions amb les forces nacionalistes. Son negociacions que s’han dut a terme amb línees vermelles per part del PSOE que no respectaven els drets nacionals, que confonien dret d’autodeterminació amb independència, que estaven impregnades de nacionalisme espanyol i que, tant per part del PSOE com per Podemos, desviava els problemes centrals i socials cap a les qüestions nacionals. Per això, Esquerra Socialista de Catalunya recomana que es voti NO a la consulta, com a rebuig per com s’han dut a terme les negociacions amb les diferents forces polítiques.

4- Per concretar una mica més, constatem, en el darrer document enviat a la militància, que com a resultat d’aquestes negociacions no es parla per exemple de retirar la reforma de l’article 135, no es redueix l’IVA dels productes bàsics excepte en cultura, no es deroga la LOMCE, només s’atura, es proposa l’ educació de 0-3 anys com a assequible en comptes de gratuïta i obligatòria, s’introdueixen qüestions liberals en l’educació com fomentar l’esperit empresarial a l’escola i s’obliden de les humanitats. Continuem avançant cap a una Universitat elitista, inassequible per a les famílies treballadores i que mira més per les necessitats del mercat que per formar esperits crítics. A nivell laboral suposa un acord continuista amb les polítiques de retallades dels drets dels treballadors, mantenint l’abaratiment de l’acomiadament. Es parla de formació per als treballadors, quan el que es necessita principalment és llocs de treball. No es parla d’ industrialització. No es puja el SMI de manera significativa. Es parla de reformar la Llei de Seguretat Ciutadana però no es deroga. En quant a l’estat, l’acord s’oblida de les nostra fita federalista. Esquerra Socialista de Catalunya recomana votar NO a la consulta, com a rebuig a aquestes i moltes altres mesures que no suposen un avanç realment progressista.

5- Esquerra Socialista de Catalunya – PSC es pregunta com es podria consolidar un pacte PSOE-C,s amb la suma dels seus escassos diputats, molt menys que els de Podemos, i amb el rebuig total d’aquest darrer partit. Pensem que la clau estaria en el PP. El PP ha servit en aquestes negociacions d’espantall, fent que una part important de la ciutadania veiés un pacte amb C,s com un mal menor, lluny de la tant temuda Gran Coalició. Encara el PP pot fer un altre servei, i deduïm que ja està rebent pressions en aquest sentit. Així, una possibilitat seria una abstenció del PP en segona volta, com a sacrifici per garantir la unitat d’ Espanya i la governabilitat. Això no seria a canvi de res, i suposaria una maniobra de rentat de cara del PP , quedant com un partit capaç de sacrificar-se i d’actuar amb sentit d’estat davant dels sectors més conservadors. A més a més, lluny d’apropar-nos a la nostra fita de construcció d´un estat federal i plurinacional, es tensarà encara més la corda dels problemes nacionals. Per tot això, Esquerra Socialista de Catalunya recomana votar NO a la consulta, com a rebuig a la hipoteca de futur que comporta un pacte de dretes.

naranja_podrida

Anuncis

Posted on febrer 24, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: