Presentació del manifest de la “Plataforma Reconstrucció Socialista”

El passat divendres dia 15 de març, la “Plataforma Reconstrucció Socialista” del PSC va presentar en públic el manifest amb el qual es pretén encetar un debat ideològic per renovar el partit i recuperar-lo com a eina transformadora. Un partit  capaç de fer front a l’actual crisi econòmica i donar solucions als problemes actuals.

plataforma

El camí, segons els ponents de la taula, passa per recuperar les bases ideològiques del socialisme i situar en primer pla “La contradicció entre la lògica del sistema capitalista i el projecte del socialisme democràtic”.

L’obertura de l’acte es va dur a terme per part d’Antonio Ruiz, membre del Consell Nacional, president i fundador de la corrent Esquerra Socialista de Catalunya i del CEDESC, qui va explicar que, encara que membres d’aquesta corrent també són impulsors d’aquest manifest, es  tracta d’una plataforma plural en la que ESC és un participant més.

Va aclarir que aquesta plataforma no busca espais de poder, sinó obrir un debat a la militància i a la ciutadania. Va parlar de la necessitat de frenar el deteriorament de la política democràtica i de contactar amb el carrer i participar dels moviments socials. També va fer una reflexió sobre les profundes desigualtats que comporta el capitalisme i que “no rep altre resposta dels poders públics que la resignació i la submissió a les polítiques d’austeritat” i va fer una crida a la militància per  vertebrar aquest projecte d’espai de debat i reconstruir el partit partint de les bases.

Joan Barrachina, Secretari General de la UGT de L’Hospitalet de Llobregat,i membre de la executiva de la federació de L’Hospitalet, va realitzar la lectura oficial del manifest.

Durant el debat, alguns dels assistents van posar sobre la taula exemples concrets de persones que s’han quedat al carrer o de famílies senceres en les que tots el membres s’han quedat sense feina i estan a punt de sofrir desnonaments… i  han preguntat per les solucions que hauria d’oferir el partit en aquests casos.

També es va parlar de la necessitat d’apropar els missatges del partit a la gent del carrer i fer-los clars i entenedors, de la necessitat de començar a parlar de nacionalitzacions envers les privatitzacions,  de retornar al paper transformador del socialisme, i del marxisme com a eina transformadora i d’anàlisis de la societat. Xavier Marín, Conseller Nacional del PSC, formador i director de l’Escola de Formació Xavier Soto, va tancar l’acte.

A la taula dels ponents també es trobaven Pau Sanromán, membre del Consell Nacional i Coordinador i Portaveu d’Esquerra Socialista, que va destacar la necessitat d’engreixar en el nostre logotip del PSC, la “S” de socialisme. Julio Garzón, conseller nacional i secretari de Gent Gran del PSC, i Alejandro Caballero, Secretari d’Acció Política de la Joventut Socialista de Catalunya, y Sec. de Mobilitat i Adj de Comunicació, Xarxes Socials i TIC’s del PSC-Tarragona. El diputat Ferran Pedret, també membre promotor de la plataforma, va excusar la seva absència de la Taula. L’assistència va omplir quasi la totalitat de la sala amb la presència de  militants, simpatitzants i persones interessades en els temes que es van tractar. El diputat Miquel Iceta hi va assistir com a convidat, mentre que la diputada Rocío Sampere hi va ser present en algun moment de l’acte.

Per altre banda, en Pere Navarro, al haver estat prèviament informat sobre el citat manifest, va mostrar la seva satisfacció perquè hi hagi iniciatives d’aquest tipus i va insistir en que les propostes de la Plataforma “s’han d’incorporar al procés de debat que representa la Convenció Oberta Progressista, que el Consell Nacional va acordar impulsar, i que ha de permetre eixamplar les fronteres del partit i aprofundir en el debat centrat en la qüestió social, la qüestió democràtica, i la qüestió nacional.”


Llegiu el Manifest de la Plataforma Reconstrucció Socialista

mani psc

Anuncis

Posted on Març 19, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: